Jagodzianki

Składniki:
2,5 szklanki mąki pszennej tortowej
1/2 szklanki ciepłego mleka
1/3 szklanki cukru
25 g drożdży
2  jajka
100 g rozpuszczonego masła

Dodatkowo na farsz:
około szklanki świeżych borówek 
2-3 łyżki cukru
1 jajko - roztrzepane widelcem do posmarowania bułeczek

Ciasteczka kruchodrożdżowe

Składniki: 
1/2 kg mąki pszennej tortowej
250 g zimnego masła
3 żółtka
2 łyżki cukru pudru
4 łyżki gęstej śmietany
30 g drożdży
2-3 krople aromatu cytrynowego


Dodatkowo:
białka
gruby cukier kryształ do posypania ciasteczek

Drożdżowe bułeczki z gruszką

Składniki:
1/2 kg mąki pszennej
25g drożdży
50g cukru kryształ
1 cukier waniliowy
2 jajka
150 ml mleka
1/2 kostki margaryny

4-6 gruszek

Ciasteczka fit z płatków żytnich



Składniki:
1 szklanka mąki 
1 szklanka płatków żytnich
1/2 kostki miękkiego masła
1 kopiata łyżka płynnego miodu
1 jajko
1 szklanka rodzynek
1 szklanka orzechów arachidowych
2 garści płatków migdałowych 
garść słonecznika
80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kilka kropli aromatu waniliowego