Sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem


Składniki:
2 woreczki ryżu
3 marchewki
1 duża cebula
1 puszka kukurydzy 
1 puszka tuńczyka w oleju
4 jajka
3-4 ogórki konserwowe
sól
majonez

Przekładaniec jabłkowo-truskawkowy

Składniki:
(forma 21x32 cm)

Składniki na kruche ciasto jabłkowe:
300 g mąki pszennej
2 jajka
1/3 szklanki cukru kryształu
1/2 łyżeczki amoniaku
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kg jabłek
cukier cynamonowy

Składniki na żelkę truskawkową:
1 kg truskawek
3 galaretki truskawkowe

Biszkopt migdałowy:
5 białek
3/4 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki kakao
50 g płatków migdałowych

Składniki na masę śmietanową:
750 ml śmietany 36%
5 łyżeczek żelatyny
cukier puder do smaku

Dodatkowo:
2 małe opakowania delicji

Rzeszowiak

Składniki (na blachę o wymiarach 24x35 cm):
Składniki na ciasto:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 kostki margaryny
7 łyżek cukru pudru
2 żółtka
4-5 łyżek kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
Składniki na mak:
250 g maku 
1/2 szklanki cukru kryształu
2 jaja
2 łyżki płynnego miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 krople aromatu migdałowego
50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej

Składniki na orzechy:
350 g zmielonych orzechów włoskich
3/4 szklanki cukru kryształu
1 łyżka masła
1/2 szklanki mleka
2 białka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki na ser:
750 g białego sera
1 kostka margaryny
6 jaj
1 budyń śmietankowy
300 g cukru pudru
1 cukier waniliowy
rodzynki