Ciasto drożdżowe z porzeczkami i migdałową kruszonką

Składniki:
Składniki na ciasto:
1/2 kostki masła
1/2 kg mąki
50 g drożdży
150 g cukru kryształ
1 pełna szklanka mleka
szczypta soli
2-3 krople aromatu cytrynowego

ok.1 kg świeżych owoców czerwonej porzeczki

Składniki na kruszonkę:
100 g mąki
100 g masła
50 g cukru pudru
2 garści pokruszonych płatków migdałowych

Ciasto Cappuccino

Składniki: 
Składniki na ciasto czekoladowe:
5 dużych jajek
3/4 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki wody
3 pełne łyżki ciemnego kakao
1,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody 
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na wkładkę kokosową:
5 białek
1 szklanka cukru kryształu
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
200 g wiórków kokosowych 

Składniki na masę cappuccino:
5 żółtek
1/2 l mleka
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 kostka masła
3 łyżki kawy cappuccino o smaku orzechowym 
2 łyżki likieru o smaku kawowym
1 mały słoik konfitury z czarnej porzeczki

Leczo z cukinii

Składniki:
3 małe cukinie
1 duża cebula
1 czerwona świeża papryka
1 żółta świeża papryka
3 pomidory
2 ząbki czosnku
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka słodkiej papryki
szczypta mielonej papryki chili
1 łyżeczka suszonego oregano i bazylii
sól, pieprz
3-4 łyżki oliwy do smażenia
300 g kiełbasy zwyczajnej (np. Podwawelska)