Rabarbarowiec z kruszonką


Składniki:
11/2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru kryształ
2 łyżki mąki ziemniaczanej 
6 jajek 
1 szklanka oleju 
1 cukier waniliowy
2 łyżki kakao 
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
ok .1/2 kg rabarbaru + 3 łyżki cukru

Składniki na kruszonkę:
15 dag mąki 
10 dag cukru pudru
10 dag masła 

Dodatkowo:
wiórki kokosowe

Kruchy placek z jabłkami

Składniki:
Składniki na ciasto:
1/2 kg mąki
3/4 szklanki cukru
1/3 kostki margaryny
4 łyżki ciepłego mleka
2 jajka
3 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka amoniaku

Składniki na pianę jednego z blatów:
3 białka
1/3 szklanki cukru kryształ
4 łyżki gęstych powideł
2-3 garści posiekanych grubo orzechów włoskich

Składniki na masę jabłkową:
11/2 kg jabłek
1 dowolna galaretka

Składniki na masę śmietanową:
500 ml śmietany 30%
3 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru

Drożdżowe bułeczki z rabarbarem

Składniki:
Składniki na ciasto:
1/2 kg mąki
2 jajka + 1 jajko do posmarowania
1 szklanka mleka
1/2 szklanki cukru
1/2 kostki masła lub margaryny
1/2 kostki drożdży
szczypta soli
Składniki na kruszonkę:
10dag masła
10 dag cukru
20 dag mąki
ok. 50-70 dag świeżego rabarbaru

Ciasto majowe

Składniki: 

(rozmiar blaszki 24x35 cm)

Składniki na biszkopt żółty i różowy:
6 jaj
1 szklanka cukru kryształ
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 czerwony kisiel (truskawkowy lub wiśniowy)

Składniki na biszkopt czekoladowy:
3 jaja
1/2 szklanki cukru kryształ
1/3 szklanki mąki
1 łyżka kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia


Składniki na masę czekoladową:
3/4 słoiczka Nutelli
100 g chałwy o smaku waniliowym
2 łyżki masy budyniowej

Składniki na masę waniliową:
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
1/2 l mleka
2 łyżki cukru
1 serek homogenizowany Danio (175 g)
1 kostka masła

Składniki na masę śmietanową:
330 ml śmietany 30%
2-3 łyżki cukru pudru
1 opakowanie śmietan-fixu

Dodatkowo:
1 galaretka cytrynowa
1 puszka ananasów