Sałatka z tortellini i świeżymi warzywami


Składniki:
1 opakowanie makaronu tortellini z nadzieniem z szynki lub grzybowym
1 czerwona papryka
1 duży ogórek szklarniowy (lub 2 gruntowe)
1 czerwona cebula
1 puszka kukurydzy 
1/2 pęczka świeżego koperku
sól i pieprz
majonez

Przygotowanie:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Umytą  paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Ogórka obieramy ze skórki. Kroimy go wzdłuż na dwie połówki, a każdą z nich na dwa paski i z tego kroimy kostkę. cebulę kroimy w kostkę, kukurydzę odcedzamy z zalewy. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy przed podaniem do lodówki.

1 komentarz: