Składniki (24 średniej wielkości rogale):
Składniki na ciasto kruchodrożdżowe:
500 g mąki (3 1/2 szklanki)
1 szklanka ciepłego mleka
30 g drożdży
3 żółtka (białka zostawiamy do nadzienia)
1 łyżka cukru pudru
1 cukier waniliowy
2 łyżki roztopionego masła
200 g masła (1 kostka)
szczypta soli
Składniki nadzienia:
250 g białego maku
100 g płatków migdałowych
100 g orzechów włoskich
50 g suszonych fig
100g suszonych daktyli
2 garści rodzynek
50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
8 okrągłych biszkoptów (lub 3 podłużne)
1/2 szklanki cukru pudru
2-3 łyżki śmietany
2 białka (pozostałe z ciasta)
Dodatkowo:
1 białko do posmarowania rogali
lukier (cukier puder, sok z cytryny, białko/woda)
posiekane orzechy, kandyzowana skórka pomarańczy