Makaron z fasolką szparagową

Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
200 g fasolki szparagowej
200 g makaronu Occhi di Lupo (Garofalo)
2 duże marchewki
1 ząbek czosnku
masło
oliwa z oliwek
sól, pieprz
curry
szczypta cukru

Kruche ciasteczka

 Składniki:
220 g margaryny
60 g cukru pudru
300 g mąki pszennej
50 g mąki ziemniaczanej
2 żółtka
2 krople aromatu cytrynowego
szczypta soli

Dodatkowo:
płatki migdałów
powidła lub marmolada

Sałatka makaronowa z szynką i żółtym serem

Składniki:
250 g makaronu kokardki
200 g sera żółtego
200 g szynki
1 puszka kukurydzy
1 czerwona cebula
1 słoik (półlitrowy) ogórków konserwowych
2 małe ząbki czosnku
1/2 pęczka szczypiorku
mały słoik majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Makaron z brokułem w sosie serowo-koperkowym

Składniki:
250 g kolorowego makaronu rurki (1/2 opakowania)
1 brokuł
1/2 czerwonej papryki
100 g szyki konserwowej
2 ząbki czosnku
1 szklanka śmietany 12 %
100 g serka topionego (smak gouda)
2 łyżki świeżego koperku lub 
1 łyżka suszonego
2 łyżki masła
sól, pieprz

Sałatka ryżowa curry z kurczakiem i czerwoną fasolą

Składniki:
1 woreczek ryżu
1 filet z kurczaka 
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy 
1 cebula
1/2 świeżej czerwonej papryki
1/2 łyżeczki curry  
1 duża łyżka posiekanej natki pietruszki
przyprawa kebab-gyros
sól, pieprz
olej do smażenia
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego