Błękitna laguna

Składniki:
Składniki na biszkopt czekoladowy:
4 jajka
12 dag cukru kryształ
8 dag mąki pszennej
2 dag kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na masę niebieską:
330 ml śmietany 30%
1 galaretka niebieska
Składniki na masę białą:
330 ml śmietany kremówki
2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 4 łyżkach wody
2 łyżki cukru pudru
100 ml likieru kokosowego
ok. 10 dag wiórków kokosowych
Dodatkowo:
1 puszka ananasów
2 garści borówek 
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
1 galaretka ananasowa (lub inna żółta)
1 galaretka niebieska

Babeczki marmurkowe

Składniki (na 12 małych babeczek):
150 g masła lub margaryny
220 g mąki pszennej
40 g mąki ziemniaczanej
15 g kakao
3 jajka
100 g cukru pudru
11/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 kropelki aromatu cytrynowego do ciast

Ciasteczka podkówki

Składniki:
1 szklanka mąki
10 dag masła
2 żółtka (białka pozostawiamy do posmarowania ciastek)
2-3 łyżki cukru
2 łyżki rozdrobnionych w ręce płatków migdałowych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 krople aromatu migdałowego

Dodatkowo:
polewa czekoladowa