piątek, 2 maja 2014

Sałatka ryżowa curry z kurczakiem i czerwoną fasolą

Składniki:
1 woreczek ryżu
1 filet z kurczaka 
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy 
1 cebula
1/2 świeżej czerwonej papryki
1/2 łyżeczki curry  
1 duża łyżka posiekanej natki pietruszki
przyprawa kebab-gyros
sól, pieprz
olej do smażenia
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem curry, Przestudzić, przełożyć do dużej miski i rozdrobnić widelcem. Umyty i osuszony filet z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanej patelni. W trakcie smażenia doprawiamy solą i przyprawą kebab. Umytą paprykę i obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy.  Wszystkie składniki razem łączymy z ryżem, dodajemy odcedzoną puszkę kukurydzy i czerwonej fasoli. Dodajemy majonez zmieszany z jogurtem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Chłodzimy w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz