Tort czekoladowy z wiśniami i brzoskwiniami

Składniki (średnica tortownicy 23 cm):
Biszkopt czekoladowy:

6 jaj
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mąki
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia



Biszkopt orzechowy:
5 jajek
25 dag siekanych orzechów
3/4 szklanki cukru
1 łyżka płynnego miodu
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:
1 litr mleka
2 budynie śmietankowe
2 kostki masła
cukier puder do smaku 

Dodatkowo:
puszka brzoskwiń
mały słoik wiśni w syropie
alkohol
ozdoby - czekoladowe serduszka i listki, wiśnie kandyzowane, płatki migdałów, złote perełki, posypka czekoladowa

Ciasteczka owsiane II


Składniki: 
100 g płatków owsianych
200 g cukru
1/4 kostki margaryny
2 jajka
1/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżki płynnego miodu
1/4 szklanki sezamu
1/4 szklanki ziaren słonecznika
1/3 szklanki orzechów włoskich
1/3 szklanki rodzynek

Piernik kawowy


Składniki: 
2/3 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki miodu
1/2 kostki masła lub margaryny
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (granulki)
1 szklanka zmielonych orzechów (włoskie lub laskowe)
1 szklanka mąki pszennej
1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
3 jajka
2 łyżki przyprawy korzennej do piernika

Łosoś pieczony w folii z czerwoną cebulą

Składniki:
3 porcje łososia w dzwonkach
1 cytryna
1 mała cebula czerwona
3 ząbki czosnku 
1 łyżka posiekanej  natki pietruszki
sól, pieprz, tymianek
odrobina tłuszczu
folia aluminiowa do zapiekania

Sałatka ryżowa z tuńczykiem


Składniki:
2 woreczki ryżu
1 puszka tuńczyka
3 gotowane jajka
4 ogórki konserwowe
1 średnia cebula
1/2 pęczka szczypiorku
majonez
sól pieprz
szczypta chili