niedziela, 1 grudnia 2013

Deser bananowy

Składniki (4 porcje):
250 ml śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
2 banany
1 tabliczka czekolady (gorzka lub mleczna)
odrobina soku z cytryny

Przygotowanie:
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich ścieramy tabliczkę czekolady (odrobinę czekolady zostawiamy do dekoracji). Banany kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny. Na dnie pucharków układamy masę śmietanową z czekoladą, układamy warstwę bananów i przykrywamy ją resztą bitej śmietany. Wierzch posypujemy resztką startej czekolady.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam banany , zdecydowanie moje smaki ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne są takie deserki, niedużo roboty, a zawsze wszystkim smakują.

    OdpowiedzUsuń