środa, 16 października 2013

Mintaj w migdałach


Składniki:
6 filetów z mintaja
2 duże marchewki

1 pietruszka
1 seler
1 por

opakowanie migdałów w płatkach
sól, pieprz, vegeta
jajko i mąka do panierowania
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
Rybę oprószyć solą i pieprzem, odstawić na kilka minut, aby ryba przeszła przyprawami.
Warzywa umyć i obrać. Seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, marchewkę pokroić w cienkie paseczki, pora w krążki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i lekko podsmażamy pokrojone warzywa, które doprawiamy solą, vegetą i pieprzem. Warzywa mają się zeszklić.

Przyprawione ryby obtaczamy w mące, jajku i w migdałach. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu.Usmażone ryby podajemy na zeszklonych warzywach. 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz