piątek, 2 sierpnia 2013

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki: 
10 jajek
20 - 30 dag pieczarek
1 mała cebulka
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać z łupek i przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka wydrążyć do osobnej miski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę,podsmażyć na tłuszczu Do cebuli dodać obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić solą i pieprzem i całość razem podsmażyć. Wydrążone żółtka i podsmażone pieczarki połączyć razem i zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku. Tak uzyskaną masę doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez, aby powstała jednolita masa. Przygotowanym nadzieniem wypełniamy puste połówki białek. Układamy na półmisku. Jajka można polać majonezem lub sosem tatarskim.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz