czwartek, 13 czerwca 2013

Szparagi w cieście francuskim

Składniki:
1 opakowanie zielonych szparagów (500 g)
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
1 jajko
sól, pieprz
czosnek granulowany
oliwa

Przygotowanie: 
Szparagi dokładnie umyć z piasku, dolne twarde części odciąć.  Szparagi natrzeć oliwą, obsypać solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Ciasto francuskie pokroić na cienkie paski i obwijać nimi szparagi. Szparagi ułożyć na blasze. Posmarować z wierzchu ciasto roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180C.

2 komentarze:

  1. świetny pomysł, szkoda że teraz nie ma sezonu na szparagi. Pozdrawiam i zapraszam do siebie www.coffeisola.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszy mnie bardzo, że przepis się spodobał. Pozdrawiam serdecznie. Bardzo chętnie zajrzę do ciebie:)

    OdpowiedzUsuń