sobota, 20 kwietnia 2013

Roladki drobiowe z brokułem

Składniki:
3 filety z kurczaka
1 mała cebula
20-30 dag pieczarek
2 marchewki
kilka różyczek brokuła
sól, pieprz, słodka papryka
oliwa
6 wykałaczek
 




Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Pieczarki obrać, pokroić, smażyć razem z cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 

Filety dokładnie umyć. Każdy z nich przekroić na pół, dokładnie rozbić jak na kotlety, z obu stron filety oprószyć solą, pieprzem, słodką papryką. Na każdy filet nałożyć cienką warstwę usmażonych z cebulką pieczarek, małe różyczki brokuła, warstwę marchewki. Kotlety zawinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Piekarnik nagrzać do temp. 170-180 C. Piec w piekarniku ok. 20-30 minut.

Roladki przybiorą wersję bardziej "kaloryczną", gdy do ich środka dodamy odrobinę startego żółtego sera lub mozarelli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz