niedziela, 17 lutego 2013

Sałatka brokułowo-pomidorowa z fetą


Składniki:
1 brokuł
3 pomidory
4 jajka 
1 opakowanie sera feta  
1/2 puszki kukurydzy
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka musztardy stołowej
2 łyżki śmietany 
2 łyżki majonezu
1 łyżka słonecznika 


Przygotowanie:
Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzone pokroić w ćwiartki. Pomidory i fetę pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy.

Przygotowanie sosu: majonez, śmietanę, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie mieszamy.

W salaterce układamy kolejno warstwami: pomidory, jajka, brokuł i fetę. posypujemy kukurydzą. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem, posypujemy słonecznikiem. Wierzch dekorujemy słonecznikiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz